Látnivalók és

Programok

Az Agava irodájában segítünk fakultatív programot találni. Magyarul, lengyelül, horvátul, angolul beszélünk. Vendégeinknek segítünk kitalálni a számukra legmegfelelőbb időtöltés ötleteket. A szigeten mindenki megtalálja a kikapcsolódásához szükséges helyet és programot, legyen az egy nyugodt séta, túrázás, biciklizés, extrém sportok, kulináris élvezetek, stb.
kikőtőből induló

Hajókirándulások

Ha kíváncsi vagy a közelben lévő szárazföldi városokra ill. szigetekre is vagy csak hajókáznál:
Sutivan ill. Supetar kikötőjéből indulnak hajókirándulások Omišba, Trogirba.
Milnából naponta indul egy katamarán hajó Hvar – Korčula - Mljet – Dubrovnik útvonalon.
Lehetőség van ebéddel egybekötött hajókirándulásokra is, amelyeken többnyire grillezett halat készítenek zöldséggel, friss kenyérrel.
9 fős kirándulás

Kisbusszal

Ha autó nélkül érkezel hozzánk vagy csak egyszerűen nem szeretsz idegen helyen vezetni akkor ez egy nagyon jó lehetőség! Gyakorlatilag a sziget bármelyik pontjára meg lehet szervezni a kirándulást, a legnépszerűbb útvonal: a kilátó hegy, a sziget legmagasabb pontja- Vidova Gora, majd a sziget túloldalán található Dalmácia legismertebb strandja: Bol- Aranyszarv (Zlatni Rat).
Kulináris

Gasztronómiai élvezetek

Svédasztalos dalmát vacsora: egy igazi élmény, akár a hagyományos ízek kedvelőinek vagy az ínyencek számára is! Legalább 10-15 féle dalmát, ill. brači ételt kóstolhattok meg a tenger gyümölcseitől kezdve a brači báránysültig.
Borkóstolás: A boltokban nem lehet hozzájutni a helyi borokhoz, ezért érdemes ellátogatni a sziget pincészeteibe és megkóstolni a brači borokat. A legismertebb szőlőfajták a „Plavac Mali” és a „Pošip”. Van lehetőség vacsorával vagy borkorcsolyákkal összekötött borkóstolásra is!
extrém

Sportok

Ha nem csak az érdekel, hogy mi van a szárazföldön, hanem a tenger élővilága is, akkor mindenképpen próbáld ki az „intro-diving”-ot, vagyis a bevezetés a búvárkodás világába élményt! Egy búvároktató segítségével max 4-5 m mélyen belekóstolhatsz a búvárkodás és az Adria szépségeibe!
Az boli Aranyszarv félszigeten ill. a supetari strandon mindenféle vízfeletti extrém sportokat is ki lehet próbálni, mint pl.: szörfözés, kite szörfözés, banán, flyboard, vizisíelés, stb.
Gyalogtúra

Sárkánybarlang

A barlang (Zmajeva Spilja) Boltól 5 km-re Murvicában található. Kizárólag idegenvezetővel tekinthető meg, Zorannal, aki a barlang kulcsának az egyetlen őrzője. A túra csak 3-4 km hosszú, de érzésre akár 20 km-nek is mondható, mert az út csúszós és meredek. Érdemes megfelelő túracipőben megtenni az utat. Az út nehézsége viszont szinte felejthető az idegenvezető lelkes beszéde, érdekes történetei és a gyönyörűséges látványnak köszönhetően! A barlang meg egyszerűen lenyűgöző! Ezen a helyen szerzetesek éltek, belseje nagyon érdekes alakzatokat rejt magában, melyek álomvilágbeli lények, manók, tündérek világába röpítik a belépőt.
Pustinja Blaca

Blaca kolostor

A Blaca kolostor meglátogatása egy igazán jó kis zarándokút. Ez egy 16. századi kolostor, eredetileg kőbarlang volt, törökök elől menekülő glagolita szerzetesek lakták be a területet, bor, méz, sajt, pálinkatermeléssel és eladással foglalkoztak. A XVIII század közepén építették hozzá brači fehér kőből az épület ma is megtekinthető részeit: pl. csillagvizsgálót és könyvtárat.
A kolostort csak gyalogosan lehet megközelíteni, kb 30-40 percet vesz igénybe. Ide is érdemes kényelmes túracipőt húzni a köves út miatt.
A legmagasabb pont

Vidova Gora

778 méteres magasságával, a Vidova Gora Brač sziget és egyben a dalmát szigetvilág legmagasabb pontja. Erről a helyről szokták lefényképezni Dalmácia legnépszerűbb strandját az Aranyszarv, vagyis Zlatni Rat földnyúlványt. Szemben láthatjuk Hvar szigetet, mely a sok kis öbleivel nagyon érdekes alakzatban pompázik. Tiszta időben az olaszországi Gargano hegyet is látni lehet erről a pontról.
Gyalogosan illetve biciklivel is célba vehetjük a Vidova Gorát, hiszen kicsi a hegy emelkedése, az út nagy része pedig egy erdőn vezet át, így a nagy melegben is elviselhető a túra.
Az első és legrégebbi település

Skrip

Skrip a sziget északi részén található. Ez Brač sziget első és legrégebbi települése. Aki szereti a történelmi városokat mindenképpen látogasson el ide! Két múzeum is van Škripben egy olívaolaj-múzeum és a Brač történeti múzeum.
Strand

Lovrečina

Brač – sziget egyik legnépszerűbb és legérdekesebb homokos strandja, mely ideális kisgyerekes családok számára.
Kőfaragó és kőszobrász fellegvár

Pučišća

itt található a Brač-szigeti kőmúzeum, ahol mindent meg lehet tudni a világhírű brači fehér kőről, ez itt Dalmácia és Horvátország kőfaragó és kőszobrász fellegvára. A középkortól kezdve híres kőfaragó iskolák működnek itt. Pučišča különlegessége, hogy nagyon sok háznak még a teteje is kőből készült, ezért a város sokkal fehérebb, mint a többi hagyományos dalmát település.
Hajó és Yact paradicsom

Milna

Nem csoda, hogy a velencei időkben „az ezer hajó öbleként” hívták Milnát. Ha szeretsz gyönyörködni a szép hajókban és kikötőkben, akkor ide mindenképpen látogass el! A XX. század közepéig Milna volt Brac legfontosabb kikötője, de miután Supetarban megépítették a kompkikötőt, a teherforgalom átkerült oda. Milna Horvátország egyik legvédettebb, legszebb hajóskikötője. Viszont nem csak a partja szép, érdemes egy nagy sétát tenni az óvárosi szűk utcákban, ahol még a velencei időkben épült épületeket csodálhattok meg.

Üzenjen nekünk

Ul. Pjover 3.
21403 Sutivan
Brac-sziget, Horvátország

Telefonszám:
+385 21 638 209
Közvetlen mobilszámunk: +36 30 279 75 56 (local time: 19:03)